Ahoj všichni! ? Letos jsem poprvé vyzkoušel různé lodní výlety z pobřeží a musel bych říct, že to byla obrovská změna oproti mým obvyklým dovolenkám. Vždycky jsem se držel stejných pláží a měst, ale tentokrát jsem si říkal – proč to nezkusit jinak? Objednal jsem si pár výletů od různých provozovatelů a je to opravdu rozdílné!
Zajímá mě, jak vy vyberáte lodní výlety? Jdete raději na větší komerční lodě, kde máte zájezd s veškerým zařízeným, a je to v podstatě jisté, nebo se odvažujete na menší lodičky s místními rybáři? Já jsem zkusil oboje – větší loď byla sice pohodlnější a méně riskantní, ale ta menší lodička s panem Markem, kterého mi doporučil v penzionu, byla úplně jiná zkušenost. Byl tam jen já a pár dalších lidí, zastavili jsme se na tajných místech a koupali jsme se v krásné průzračné vodě. Stálo to v přepočtu víc, ale jaká atmosféra! ?
Nevíte někdo, které výlety se skutečně vyplatí a které jsou spíš takové komerční vykořisťování? A máte tipy na to, kdy se do těch výletů vyplatí jít? Třeba se vyhnout vrcholu hlavní sezóny? Rád bych si doprál ještě pár takových objevů, ale chce to vybrat chytře. Děkuju za tipy!
Máte zkušenost s výletem na menší ostrovy lodí? Jak si vybrat správný výlet?
-
Tomáš Novotný