Jaké jsou vaše zkušenosti s cestováním do Chorvatska na jaře? Stojí to za to?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Kateřina Pospíšilová

Jaké jsou vaše zkušenosti s cestováním do Chorvatska na jaře? Stojí to za to?

Post by Kateřina Pospíšilová »

Ahoj všichni! ? Už mě několikrát napadlo, proč všichni pořád jen mluví o letních dovoleních v Chorvatsku. Loni jsem se rozhodla vyzkoušet květen a musím říci, že to byla nejlepší rozhodnutí! Počasí bylo prostě úžasné – teplo, ale ne to strašné vedro jako v létě. Moře bylo studené (okolo 18 stupňů), ale to mě neodradilo. Co mě překvapilo nejvíc, bylo, že všechny pláže byly skoro prázdné! Mohla jsem si vybrat nejhezčí místo bez toho, aby se na mě tlačily davy lidí. Všechny hospody byly otevřené, bylo do nich vidět, a místní se měli čas věnovat turistům.

Ceny jsou také o dost nižší než v hlavní sezoně. Za apartmán jsem zaplatila zhruba o třetinu méně a v restauracích byla normální porce za rozumné peníze. ? Jediná věc, na kterou jsem si musela dát pozor, bylo, že některé menší penziony ještě neměly úplně vše otevřené nebo aby byla bazénová voda vyhřátá. Ale to se dalo dobře překonat.

Zajímá mě, jaké jsou vaše zkušenosti s jarem nebo podzimem? Jezdíte do Chorvatska mimo hlavní sezónu? Pokud ano, co vám na tom přijde nejlepší? Myslíte, že by se to vyplatilo i lidem, kteří jsou zvyklí na hromadný cestovní ruch?
Post Reply