Staví se vám v Chorvatsku chata nebo vila? Jaké máte zkušenosti s koupí nemovitosti?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Jakub Vlček

Staví se vám v Chorvatsku chata nebo vila? Jaké máte zkušenosti s koupí nemovitosti?

Post by Jakub Vlček »

Ahoj všichni! ? Jsem Jakub a už několik let jezdu do Chorvatska a čím dál více se tam cítím jako doma. Letos jsem začal vážně přemýšlet o tom, jestli bych si tam nepostavil nebo nekoupil nějakou malou chatu či vilu blízko moře. Vím, že některé z vás už nějakou vlastní, a rád bych se vás zeptal na vaše zkušenosti. Jak dlouhý je v Chorvatsku povolený proces při koupi nemovitosti jako cizinec? Jaké jsou přibližné ceny za pozemek nebo starou chatu třeba na ostrově či v přímořské vesnici?

Zajímá mě také, jaké jsou náklady na údržbu během roku, když tam není člověk stále. Konkrétně mě příjde zajímavé okolí některých menších míst u moře – třeba ty kousky poblíž roztroušených řeckých či italských stylů, kde jsou ještě husté středomořské borovice. ? Předpokládám, že se tam pozemky prodávají lépe než v přetouristovaných oblastech. Má někdo zkušenost s realitním agentem, kterému by mohl věřit? Nebo je lepší koupit něco přímo od místních?

Budu vám vděčný za jakékoli tipy a vaše příběhy. Já jsem zatím jen pozorovatel a turista, ale chybí mi to tam už teď! ?
Post Reply