Letní průšvih v Chorvatsku – jak se vyhnout turistickým "pastím" v srpnu? ?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Eva Kopecká

Letní průšvih v Chorvatsku – jak se vyhnout turistickým "pastím" v srpnu? ?

Post by Eva Kopecká »

Ahoj všichni! ? Letos jsem se rozhodla psát tenhle příspěvek, protože mě při červencovém pobytu u Dalmácie naprosto šokovalo, jak se místa kolem Splitu během srpna změnila. Vrátila jsem se tam znovu na konci srpna a bylo to pro mě jednoduše neznámé – plno lidí, předražené ceny v restauracích, které jsem v červenci platila normálně, a všechna ta klidná místečka prostě zmizela. ? Chápu, že srpen je dovolená a všichni chtějí na Jadran, ale opravdu jsem zjistila, že se tam bez rezervace člověk ani nedostane a všechny ty autentické hospůdky jsou úplně plné výletníků.

Moje otázka je: **Máte nějaké osvědčené triky, jak si užít Jadranské pobřeží v srpnu, aniž by vás to připravilo o peníze a nervy?** Myslím třeba na: kdy jít na pláž, aby tam nebylo tolik lidí (raním zrána?), kde hledat menší místečka se jídlem, která nejsou v průvodcích, nebo třeba jak se vyhnout turistickým místům? Byla bych vážně vděčná za zkušenosti od těch z vás, kteří tam bydlíte nebo tam jezdíte dlouhodobě. V září se tam zřejmě vrátím a chtěla bych být lépe připravená. Díky! ?
Post Reply