Ahoj všichni! ? Jsem Petr a letos jsem si vzal volno v listopadu a vyrazil jsem do Dubrovníku. Musím říct, že mě to překvapilo – město bez davů turistů je úplně jiná zkušenost! Procházel jsem se klikatými uličkami s minimálním davem lidí, sedával jsem na lavičkách s výhledem na staré hradby a bylo to nádherně klidné. Ceny v restauracích byly také o dost přijatelnější než v létě.
Zajímá mě ale vaše zkušenost – byl jsem tam jen čtyři dny a počasí bylo překvapivě hezké, pár slunečných dní. Viděl jsem ale v listopadu i některé obchody zavřené. Napadlo mě, že je otázka, jestli se cestování v listopadu vyplatí všem, nebo jestli by byl lepší třeba dubnový Dubrovník? Zároveň mě napadlo, zda jste někdo z vás zkoušeli tam být třeba v prosinci nebo lednu – jak to vypadá s počasím a co se tam v tom období děje? Chystám se tam zase, ale rád bych se lépe připravil na zimu. ?
Jaké jsou vaše tipy? Která z těch „chladnějších" měsíců je nejlepší na Jadran, pokud chce člověk vyhnout se letnímu shonu, ale nechce tam být v sychravém zimním počasí?
Staré město Dubrovník v zimě – stojí to za to?
-
Petr Horáček