Ahoj všichni! ? Letos se chystám do Chorvatska na jarní dovolenou a váhám, kterou dobu vybrat. Chci uniknout letnímu zmatku a davy turistů, ale zároveň chci, aby bylo počasí aspoň trochu slunečné. Loni jsem jel na Jadranském moři v květnu a bylo to rajské – teplota kolem 24 stupňů, voda už se dala plavat a nejsou všude ty davy jako v srpnu.
Zvažuju teď březnový termín, protože je levnější ubytování a cesty jsou mnohem klidnější. Ale bojím se, že v březnu bude pořád chladněji a voda si mě příliš nevlídně nezvátí. ? Zároveň mě zajímá, jestli jsou v březnu otevřené všechny restaurace a služby, nebo jestli jsou ještě zavřené kvůli nízké sezoně.
Viděl jsem, že duben by mohl být kompromis – lepší počasí než březen, ale stále bez těch řad turistů. Má někdo z vás osobní zkušenost s březnem nebo raným dubnem v Chorvatsku? Co doporučujete? A vím, že to není nijak zásadní, ale zajímá mě i váš názor na ceny ubytování – vidíte velký rozdíl mezi březnem a dubnem? Jakou dobu roku si vlastně vybíráte vy? ?️
Březnová dovolená – stojí za to, nebo čekat na květen?
-
Lucie Dvořáčková