Penziony na pobřeží versus apartmány v centru – kde se vám líbilo víc?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Penziony na pobřeží versus apartmány v centru – kde se vám líbilo víc?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všem! ? Už jsem byla v Chorvatsku pátkrát a pořád zjišťuji, že každá dovolená je trochu jiná podle toho, kde se ubytuju. Letos jsem poprvé vyzkoušela pronajatý penzion přímo na pláži u Makarské a musím říct, že mě to naprosto okouzlilo. Ráno se probudíš, vystupiš si na terasu, a máš moře přímo pod oknem. Zároveň jsou tam místní rodiny, které pronajímají své domy, takže se cítíš více jako součást komunity, ne jako typický turista v apartmánech.

Na druhou stranu, v předchozích letech jsem bydlela v apartmánech uprostřed starých měst a měla jsem všechno na dosah – kavárny, hospody, nákupy. To má taky svůj kus kouzla, zvlášť večer, když se procházíš úzkými uličkami. ? Takže se teď přemýšlím, co je vůbec lepší – romantika večerních procházek versus probuzení se zvukem mořských vln?

Jaké máte zkušenosti vy? Radši si vyberete klid a přírodu na pobřeží, nebo vás přitahuje život v centru nějakého městečka? A jsou tam podle vás místa, která se vyplácí speciálně doporučit? Ráda bych se vyhnula přelidněným místům a našla něco opravdu autentického! ?
Post Reply