Které řeky nebo vodopády v Chorvatsku byste doporučili? Jsou to opravdu skryté klenoty?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Jana Procházková

Které řeky nebo vodopády v Chorvatsku byste doporučili? Jsou to opravdu skryté klenoty?

Post by Jana Procházková »

Ahoj všem! ?

Letos jsem se rozhodla, že už nebudu jen koukat na moře a pláže, ale chci poznat i to "vnitřní" území. Zajímají mě především řeky a vodopády – slyšela jsem od známých spoustu příběhů o tom, jak jsou nádherné, ale mám pocit, že o nich není tolik mluveno na fórech jako o ostrůvcích nebo pobřežních městech. ? Byla jsem v Plitvických jezerech a byla jsem úplně očarovaná, ale zajímalo by mě, jestli znáte nějaká další místa v těch středních či jižních částech země, která by stála za návštěvu. Jsou někde třeba krásná údolí nebo méně známé vodopády, kde nejsou zástupy turistů?

Řeším také prakticky: jak nejlíp se k těmhle místům dostanete bez vlastního auta? Jsem zvyklá na samostatné cestování, ale v těch „vnitřních" částech se to zdá komplikované. Má někdo zkušenost s taxíky nebo minibusy? A kolik času byste doporučili na takovýto výlet, když člověk bydlí u moře?

Předem děkuji za tipy a rady! ??
Post Reply