Ahoj všichni! ? Letos jsem strávila třetí léto na Adriatickém moři a rozhodla jsem se, že už nebudu jen tak pasivně trávit čas v restauracích. Pronajala jsem si malý apartmán s kuchyňkou a pustila jsem se do experimentů s místními produkty. Je to úplně jiná zkušenost! Koupila jsem si ryby přímo od rybářů na nábřeží, domácí sýry od paní na tržišti a tradičního tuživa. Zvlášť mě ohromily různé druhy lokálních olejů a bylinek, které tady prodávají.
Teď mě zajímá, jestli někdo z vás také vaří během dovolené na Adriatickém moři? ? Čím vás překvapily místní ingredience nebo recepty, které jste se naučili? Mám si koupit nějakou místní kuchařskou knížku (aspoň ty části, co jsou v češtině nebo angličtině), nebo se to vyplatí jen učit se od místních lidí na místě? A jsou tam nějaké ingredience, které byste mi doporučili, abych si jich vezla domů nebo je koupit znovu třeba online?
Zajímá mě i to, jestli má někdo zkušenost s nákupem na místních trzích versus v supermarketech – je tam opravdu takový cenový rozdíl, jak to řeší sezónní cestovatele? Všechny rady či osobní historky uvítám! ?
Gastronomické objevy na Jadranu – co vás překvapilo při vaření s místními ingrediencemi?
-
Lucie Dvořáčková