Stojí opravdu za to cestovat na Jadran v září? Moje překvapení z podzimu

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Stojí opravdu za to cestovat na Jadran v září? Moje překvapení z podzimu

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Tomáš se vám hlásí s otázkou, kterou mě dlouho trápí. Každý rok jedu na Jadran v létě a vždycky je to stejné – horko, davy, vysoké ceny. Letos jsem se rozhodl vyzkoušet září a musím říct, že jsem nadmíru překvapen! Teplota vody je stále přijatelná, slunce pálí méně brutálně, a hlavně – na pláži vás není obklopeno tisíc dalších turistů. Ceny jsou také podstatně nižší, což se mi líbilo. Ale fakt se to opravdu vyplatí? Neměl bych raději jet na klasické června či srpna?

Zajímá mě, jak to vidíte vy. Byli byste ochotní opustit letní termíny a zkusit září nebo třeba říjen? Mám obavy, že později v roce bude už moc chladno a v některých místech budou zavřené hospůdky a služby. Zároveň mě láká představa, že bych měl prostor k tomu, abych skutečně poznal místa bez shonu a spěchu. ? Byl by březen také dobrý kompromis, nebo je to riskantní z hlediska počasí?

Děkuji vám za vaše zkušenosti a tipy! Fakt se těším na vaše odpovědi, protože plánuju už příští rok a chci si vybrat správně. Jadran miluju a chci si ho užít bez stresu.
Post Reply