Jak platit zálohu?

cesty do Chorvatska, poplatky, uzavírky, zkušenosti a rady
Post Reply
jardacb

Jak platit zálohu?

Post by jardacb »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na způsoby platby zálohy - vím, že to jde klasicky přes banku na účet, ale narazil jsem na pronajímatele z oblasti Šilo a ten chce zaplatit zasláním zálohy přímo jemu na adresu - tam jsem bohužel přestat rozumět jakým způsobem - bylo tam něco o cenném psaní nebo papírech, ale moc jsem tomu opravdu nerozuměl :( Můžete mi někdo poradit - není to riskantní způsob, nepřijdu o zálohu?
Děkuji za radu...
Rene

Re: Jak platit zálohu?

Post by Rene »

:( to se mi nezdá...cenné psaní? Kdysi se tak posílaly kolky a známky, ale záloha? Je možné na jméno a doručenku s návratkou zaslat složenku, nebo šek - to ano, ale jiné praktiky(černoty) nejsou bezpečné. Já bych upřednostnil převod na účet...jednoduché a rychlé a jisté... :wink:
jardacb

Post by jardacb »

Rene wrote::( to se mi nezdá...cenné psaní? Kdysi se tak posílaly kolky a známky, ale záloha? Je možné na jméno a doručenku s návratkou zaslat složenku, nebo šek - to ano, ale jiné praktiky(černoty) nejsou bezpečné. Já bych upřednostnil převod na účet...jednoduché a rychlé a jisté... :wink:

Tak děkuji a nakonec jsem tedy zaplatil převodem na účet i když si tedy banka vzala 250 Kč a přepočtový kurz u devize prodej dělal 26,222222...Kč, tak máte pravdu je to docela jednoduchý způsob:-)
A jak jste mi psal v fóru o té Bašce, tak jsem také na tuto oblast slyšel chválu, ale my vyzkoušíme tu Pulu a uvidíme - každopádně dám vědět a ještě jednou děkuji:-)
Rene

Post by Rene »

jardacb wrote:
Rene wrote::( to se mi nezdá...cenné psaní? Kdysi se tak posílaly kolky a známky, ale záloha? Je možné na jméno a doručenku s návratkou zaslat složenku, nebo šek - to ano, ale jiné praktiky(černoty) nejsou bezpečné. Já bych upřednostnil převod na účet...jednoduché a rychlé a jisté... :wink:

Tak děkuji a nakonec jsem tedy zaplatil převodem na účet i když si tedy banka vzala 250 Kč a přepočtový kurz u devize prodej dělal 26,222222...Kč, tak máte pravdu je to docela jednoduchý způsob:-)
A jak jste mi psal v fóru o té Bašce, tak jsem také na tuto oblast slyšel chválu, ale my vyzkoušíme tu Pulu a uvidíme - každopádně dám vědět a ještě jednou děkuji:-)

... 8) na dovošce se nešetří, myslím, že ten poplatek je cca cena 5 piv, nebo jednoho jídla v restauraci v Pule. Hezkou dovolenou.
Post Reply