Jaké speciality jste zkoušeli v chorvatských hospodách? Který pokrm vás překvapil nejvíce?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Jaké speciality jste zkoušeli v chorvatských hospodách? Který pokrm vás překvapil nejvíce?

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ?

Chci se vás zeptat na něco, co mě poslední dobou fascinuje – **chorvatská kuchyně**! Letos jsem strávil tři týdny na pobřeží a postupně jsem ochutnal spoustu místních specialit, které nejsem schopný zapomenout. Zjistil jsem, že se turisti často soustředí na známé věci jako jsou humři nebo ryby, ale co když do toho přidáte skutečné domácí kuchařství starších tetek v malých hostincích?

Konkrétně mě ohromil jeden pokrm – **pašticáda**, kterou mi připravila paní v malém hostinci v jedné vesnici za Splitem. Měla v sobě spoustu červeného vína, sušených švestek a karamelové chuti, kterou jsem nikdy předtím nezažil. Bylo to zcela jiné než to, co podávají v turistických restauracích. Také jsem koukal na své nohy, když jsem zjistil, jak jsou levné a kvalitní! ?

Zajímá mě teď, jaké jsou vaše oblíbené místní pokrmy a kolik jste za ně normálně zaplatili? Máte tipy na skrytá místečka, kde se jí jako místní, nikoliv jako turista? A je ještě něco, co si myslíte, že jsem si nechal ujít? Těším se na vaše tipy a zkušenosti!
Post Reply