Máte zkušenost s pronájmem apartmánu přímo od místních vlastníků? Vyplatilo se vám to?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Jakub Vlček

Máte zkušenost s pronájmem apartmánu přímo od místních vlastníků? Vyplatilo se vám to?

Post by Jakub Vlček »

Ahoj všichni! ? Jsem tady s otázkou, která mě už delší dobu trápí. Letos jsem byl poprvé v malém městečku na severním pobřeží Jadranského moře a bydleli jsme v bytě, který pronajímala paní přímo z okolí. Bylo to úplně jiné než standardní rezervace přes velké portály – osobnější, levnější, a hlavně nám paní dávala tipy, kam jít na ryby nebo kde se místní scházejí v hospodě. Byt byl skromný, ale čistý a opravdu příjemný.

Zajímá mě ale vaše zkušenost – setkali jste se už s takovýmhle pronájmy? Jak jste si vedli s komunikací, když majitel vůbec nemluvil česky? ? A co bezpečnost peněz – jak jste se dohodli na platbě? Mám pocit, že by to mohlo být zajímavé řešení pro lidi, kteří hledají autentičtější zážitek místo hotelových řetězců. Zároveň si ale myslím, že by to mělo svá úskalí, která vás rád uslyším.

Děkuji za vaše tipy a zkušenosti! Chystám se tam zase příští léto a rád bych věděl, co dělat lépe. ?️
Post Reply