Ahoj všichni! ? Plánuji si na září vzít dovolenou a mám zafixovaný termín v práci. Původně jsem chtěla jet v létě, ale letos se to nevydarilo. Nyní jsem se rozhodla zkusit druhý pokus v září. Vím, že už není tak horko jako v červenci nebo srpnu, ale zajímá mě, jak je to s teplotou moře. Je ještě příjemné pro koupání nebo už začíná být studená na delší dobu?
Navíc bych ráda věděla, jaké jsou v září ceny za ubytování a zda je ještě dostatek otevřených restaurací a barů. V minulých letech jsem byla na Jadranu vždycky v době nejvyššího sezóny a byla jsem často frustrovaná z davu a vysokých cen. Slyšela jsem, že září může být ideální kompromis – je méně turistů než v létě, ale stále se dá slušně koupal a užít si moře. ?
Pokud někdo z vás už na podzim v září byl, dejte mi vědět své zkušenosti! Zajímá mě hlavně váš pocit z teploty vody a zda se vám vyplatilo jet v tomto termínu. Kterou konkrétní lokalitu byste doporučili pro září – raději jižnější část u Splitu nebo spíše severní oblast kolem Zadaru?
Je Jadranské moře v září stále teplé? Kdy už není voda příliš studená? (Nadpis je již gramaticky správný, oprava není potřebná.)
-
Markéta Jirásková