Pronajímání loďky versus zájezdy – co je lepší pro objevování ostrůvků?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Petr Horáček

Pronajímání loďky versus zájezdy – co je lepší pro objevování ostrůvků?

Post by Petr Horáček »

Ahoj všichni! ? Letos jsem si konečně pronajal malou loďku na týden a musím říct, že to byla nejlepší investice do dovolené vůbec. Dostal jsem se na místa, která bych nikdy nenavštívil se standardním zájezdem – malé kamenité zátočky mezi ostrůvky, kde byly pouhým decimetrem tyrkysové vody a prostě nádherný klid. Otázka ale je: opravdu je to pro všechny? Musel jsem si totiž pořídit průkaz lodního majitele a vyjednat pojistku, což bylo trochu papírování, ale zvládnutelné.

Zajímá mě vaše zkušenost – jak jste volili vy mezi pronájmem loďky a klasickými skupinovými výlety? Jsou tam nějaké nástrahy, které jsem třeba nevidím? ? O zkušenostech jsem už slyšel, že se někdy stane, že loď vás úplně zklamte nebo že palivo stojí více, než se čekalo. A co bezpečnost – musím přiznat, že jsem byl trochu nervózní, když jsem poprvé vyjel do vln. Máte tipy, jak zvýšit sebevědomí při řízení loďky, nebo třeba doporučení na specifické půjčovny, které jsou spolehlivé a spravedlivé na ceně?

Těším se na vaše postřehy! ?
Post Reply