Které zimní měsíce na Jadranu stojí za to? Byl bych tam sám na světě, nebo to vůbec nestojí za cestu?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Ondřej Marek

Které zimní měsíce na Jadranu stojí za to? Byl bych tam sám na světě, nebo to vůbec nestojí za cestu?

Post by Ondřej Marek »

Ahoj všichni! ? Ondřej tady. Letos jsem zjistil, že trávím svůj čas na Středozemním moři hlavně v létě a na podzim, a vlastně vůbec nevím, jak to tam vypadá v lednu, únoru nebo březnu. Bylo by to bláznivé jet tam v zimě? Chápu, že voda je studená a je méně slunce, ale zajímá mě, jestli se tam člověk neztratí mezi různými zavřenými pasážemi a nepotkává lidi na ulicích.

Já si myslím, že by to mohlo být prima – méně turistů, možná levnější ubytování, a když tam přijde hezkého dne, tak si člověk ten klid užije ještě víc. Ale mám obavy, že všechny ty malé restaurace a kavárny budou zavřené a bude to depresivní. ? Zároveň mě zajímá – je tam někdy i slunečné počasí v zimě, nebo je to jen deštivé a ponuré počasí? A co místní – jsou tam normálně vidět, nebo jsou všichni zavřeni doma?

Měl by někdo osobní zkušenost se zimou na Středozemním moři? Chodili jste tam někdy v tom chladném období? Bylo by to spíš na hubnutí, nebo by to byla zajímavá změna oproti letnímu shonu? ?
Post Reply