evik wrote:Dobrý den ,chci se optat .Majitelka chce zaplatit kauci,ale neuvedla mi číslo účtu,ale jen adresu a napsala mi ,že je pojištěná emailem tento způsob platby neznám a prosím o pomoc děkuji
Je běžné využít služeb: WESTERN UNION (Česká pošta), nebo EUROGIRO (pouze výplata v hotovosti) tedy do rukou majitele(ky).
Jednoduchý formulář, pojištění částky a zpětná vazba (kdysi vrácenka) dnes možnost i email, sms atd.
PS: Já bych osobně využil přímé komunikace (telefon, popř skype atd)
hezkou dovolenou
Attachments
Formulář příkazu EUROGIRO
Eurogiro_02_12.jpg (88.19 KiB) Viewed 928817 times
...tak se neostýchejte, a navštivte Vaši banku, kde Vám rádi příkaz vyplní. PS: Jen si prosím z Matem vyjasněte, jestli hradíte poplatek v celé výši Vy, nebo se budete dělit o náklady spojené s převodem. Rozumné je se dělit 50/50.
S pozdravem René
mám dotaz ohledně placení zálohy. Nikdy jsme ubytování takto neobjednávali, takže si nejsem jistá, jak postupovat. Majitel mi zaslal své č.účtu, kam mu mám zaslat zálohu, chci se zeptat, dostanu od majitele před zaplacením nějaké potvrzení o objednání? Něco jako v CK smlouvu...nevím, jak to u Vás funguje ale majitel si žádá téměř 500Euro, v případě že pošlu peníze, jakou mám záruku, že mě majitel skutečně ubytuje a nepříjdu o své peníze?
Děkuji za odpověď.
Jedná se o dost nepřiměřenou zálohu. Většinou se pohybuje okolo 100-200€. Na tuto zálohu bych nepřistoupil.