Ahoj všichni! ? Chci se vás zeptat na něco, co mě poslední dobou zajímá. Letos jsem byl v květnu a byl to absolutní zázrak! Většina lidí mi říkala, že je to příliš brzy, že moře je studené a ostrovů je plno. Ale já jsem vyzkoušel malý ostrov nedaleko od hlavních tras a byl jsem nadšený. Teplota vody byla kolem 21 stupňů – úplně ideální na koupání, a hlavně – nikde lidi! Místní restaurace byly otevřené, byl čas si pohovořit se správci penzionů a ceny byly značně nižší než v červenci či srpnu.
Co mě ale zajímá - kolik z vás má zkušenost s předsezonním obdobím (květen, červen) nebo přímo podzimu (listopad, prosinec)? Viděl jsem spoustu článků o létě, ale těmito měsíci se všichni zdají být přehlíženi. Je to opravdu tak špatné, nebo to naopak může být to nejlepší období pro relaxaci bez hromadného cestovního ruchu? ? Jaké byly vaše zkušenosti s počasím v těchto měsících? Stojí za to si o dovolené vzít třeba loď na pronájem, když není tolik lodí na vodě?
Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti! Zvu vás k diskusi. Jaký je váš nejoblíbenější měsíc pro návštěvu, pokud byste chtěli vyhnout se masovému turismu?
Byli byste ochotní vyzkoušet ostrov mimo sezónu? Moje zkušenost z května vás překvapí!
-
Jakub Vlček