Ahoj všichni! ? Chystám se na Jadran v červnu a zapomněla jsem, kolik jsem vlastně minule utratila. Vím, že červen není tak drahý jako červenec nebo srpen, ale pořád jsem zvědavá, co všechno v ceně vychází. Loni jsem strávila dva týdny v srpnu a byla jsem šokovaná, kolik stojí třeba kafe u moře nebo večeře v restauraci blízko pláže. Teď si ale nejsem jistá, jestli bude červen znatelně levnější.
Zajímá mě opravdu všechno – ubytování (mám ráda menší soukromé pokoje, ne velké hotely), jídlo, pohyb po pobřeží, vstupenky do přírodních rezervací, parkování... Znám spoustu lidí, kteří říkají, že se jim v červnu vyplatilo, že není to tak drahé jako později, ale zase jsem slyšela, že si majitelé ubytovacích zařízení už zvyšují ceny, protože vědí, že přijde hlavní sezóna. ? Máte někdo zkušenost s rozpočtem na týden v červnu? Kolik byste doporučili na osobu, aby člověk neušetřoval na výdajích a pořád si to užil? Měla bych si sečíst všechny položky předem, nebo je to zbytečné a ceny se každý rok mění?
Chlubím se, že jsem docela zkušená v cestování po Jadranu, ale s finančním plánováním mám občas potíže. Ráda bych slyšela vaše nejnovější zkušenosti, nejlépe od těch, kdo tam byli v letošním roce. Díky za tipy! ?
Kolik peněz si opravdu vezmu na týden v červnu? Reálné ceny a mé zkušenosti
-
Eva Kopecká