Ahoj všichni! ? Jsem v situaci, že plánuji cestu na Jadran s manželem na konec července a vůbec si nejsem jistá, kam se vydat. Už jsem tam byla třikrát – dvakrát jsem strávila čas kolem Splitu a Trogiru a jednou jsem si užila Rovinj a okolí. Ale teď mám dilema: chceme strávit 10 dní někde, kde se můžeme opravdu usadit, koukat se na moře a nechtít na druhý den všechno měnit. Mám pocit, že Dalmácie je mi už trošku známá, ale zároveň se tam pořád objevuji nová místa, která jsem vynechala. Naopak Istrie mě láká svojí sofistikovanější atmosférou a tím, že tam máme více možností, co podnikat i mimo pláž – vinice, staré městečka, lanýže...
Které z vás by někdy jely zpět na stejné místo, nebo si myslíte, že je škoda času? A má někdo zkušenost s tím, jak se liší dojezd z České republiky – je to zbytečně daleko, když máme už něco blíž na jihu? ? Přijdu si, že by mohla být Istrie pro změnu zajímavá, ale bojím se, že mi tam může být chladno v červenci – to je přeci horší než v Dalmácii na ostrovech, ne? Čekám na vaše rady!
Kterou destinaci zvolit na první návštěvu – Dalmácii nebo Istrii?
-
Kateřina Pospíšilová