Gastronomické zážitky na Jadranu – kde jste měli nejlepší místní jídlo?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Kateřina Pospíšilová

Gastronomické zážitky na Jadranu – kde jste měli nejlepší místní jídlo?

Post by Kateřina Pospíšilová »

Ahoj všichni! ? Letos jsem strávila na Pobřeží už třetí prázdniny a musím říct, že mě absolutně fascinuje místní kuchyně. Nemluvím jen o těch známých restauracích v turistických centrech, ale spíš o těch skromných hospůdkách u moře, kde si sednou sami místní. Minulý měsíc jsem objevila nádhernou hospůdku v malé vesničce poblíž Trogiru, kde mi babička vaří podle rodinných receptů už čtyřicet let. Ten pstruh grilovaný s rozmarýnem a domácím olejem – to byla prostě božská věc! ?

Chtěla bych se vás zeptat: máte nějakou oblíbenou hospůdku nebo místnost, kde se vám moc líbilo jíst? Nechci návody z průvodců, ale právě ty tipy na místa, kam nevedou cestovní průvodce. Zajímá mě, jaké speciality doporučujete – jestli si všichni dělíte na ryby a mořské plody, nebo jestli někdo z vás objevil něco neobvyklého s masem nebo zeleninou. A také – jak moc jsou tyto autentické hospůdky dražší než tradiční restaurace zaměřené na turismus? Stojí to vůbec za ten rozdíl?

Těším se na vaše tipy a zkušenosti! V příštím roce chci projít všechna doporučená místa. ?
Post Reply