Ahoj všem milovníkům Jadranu! ? Už několik let jezdím do Chorvatska a pořád mě fascinuje, jak se ceny ubytování mezi jednotlivými měsíci liší. Letos jsem experimentovala a pronajala si malý apartmán v Splitu během první poloviny května za opravdu výbornou cenu – přibližně polovinu toho, co bych zaplatila v červenci. Počasí bylo nádherné, moře přijatelné, a přitom jsem měla pláže prakticky sama pro sebe. Zajímá mě ale, zda je tenhle přístup skutečně ta nejlepší strategie pro všechny ročníky.
Chci se vás zeptat konkrétně: Máte nějaké oblíbené destinace, kde se vám ubytování mimo červenec a srpen opravdu vyplatilo? Jaké byla vaše zkušenost s cenou a pohodou v březnu, září nebo listopadu? ? Bojím se totiž, že některá místa jsou mimo sezónu trochu mrtvá a chybí jim ta energie, kterou mají v létě. Naopak v květnu jsem byla nadšená – ani špinavá sezona, ani přelidněná turistická sezóna.
Čekám na vaše rady a tipy! Které měsíce byste doporučily a kde konkrétně? Bylo by fajn si vytvořit nový seznam míst s nejlepším poměrem ceny a kvality v průběhu celého roku. ?️
Jaké jsou vaše nejlepší tipy na levné ubytování mimo hlavní sezónu? Opravdu se vyplácí celoročně?
-
Kateřina Pospíšilová